DOMAČI NJOKI

DOMAČI NJOKI

Tokrat smo obiskali Brkine, natančneje vas Misliče, kjer nas je v svoj dom in kuhinjo povabila nonna Cvetka Mezgec. V prijetnem, domačem ritmu nam je pokazala, kako pripravi njoke – tiste prave, mehke in preprosto božanske, ki se kar stopijo v ustih. Njen način dela,...
DOMAČE KRVAVICE

DOMAČE KRVAVICE

V tem videu babica Jožica z veliko mero potrpežljivosti in natančnosti predstavi, kako se loti priprave domačih krvavic – na način, ki se je pri njih v družini ohranil skozi generacije. Postopek, ki danes marsikomu deluje zamudno ali celo zapleteno, je bil nekoč nekaj...
DOMAČA PAŠTETA

DOMAČA PAŠTETA

NOV RECEPT ZA PRAZNIČNO MIZO Danes deli z nami svoj odličen recept za domačo pašteto g. Oskar Neuvirt, ki je živa zakladnica starih receptov, zgodb in toplih spominov na stare čase.Njegovo domačo pašteto sem samo enkrat poskusila in bila takoj navdušena. Recept je...
PREPROSTI KROFI

PREPROSTI KROFI

Sestavine: 1 kg moke ( bela pirina, gladka pšenična ) 10 g soli 2 JŽ sladkorja 1 zvrhana žlička vinskega kamna ali pecilnega praška 2 rumenjaka ali 2 veliki žlici mletega lanu namočenega v vodi 2 JŽ kisle smetane ali veganskega jogurta 2 JŽ slivovke ali ruma 2 JŽ...
KVAŠENE MIŠKE / FRITULE

KVAŠENE MIŠKE / FRITULE

Sestavine: 400 ml toplega mleka 1 žlica sladkorja 30 g svežega kvasa 500 g moke 50 g sladkorja 50 g v rumu namočenih rozin 2 ščepca soli 3 rumenjaki Postopek: Toplo mleko, sladkor in kvas zmešamo v manjši posodici in pustimo na pultu 10 minut, da se naredi kvasec. Ko...