by Urška Šobak | Nov 13, 2024
NOV RECEPT ZA PRAZNIČNO MIZO Danes deli z nami svoj odličen recept za domačo pašteto g. Oskar Neuvirt, ki je živa zakladnica starih receptov, zgodb in toplih spominov na stare čase.Njegovo domačo pašteto sem samo enkrat poskusila in bila takoj navdušena. Recept je...
by Urška Šobak | Feb 4, 2024
Sestavine: 1 kg moke ( bela pirina, gladka pšenična ) 10 g soli 2 JŽ sladkorja 1 zvrhana žlička vinskega kamna ali pecilnega praška 2 rumenjaka ali 2 veliki žlici mletega lanu namočenega v vodi 2 JŽ kisle smetane ali veganskega jogurta 2 JŽ slivovke ali ruma 2 JŽ...
by Urška Šobak | Feb 10, 2023
Sestavine: 400 ml toplega mleka 1 žlica sladkorja 30 g svežega kvasa 500 g moke 50 g sladkorja 50 g v rumu namočenih rozin 2 ščepca soli 3 rumenjaki Postopek: Toplo mleko, sladkor in kvas zmešamo v manjši posodici in pustimo na pultu 10 minut, da se naredi kvasec. Ko...
by Urška Šobak | Dec 18, 2022
Sestavine za biskvit: – 200 g sladkorja – 250 g moke – 50 g kakava – 12 g pecilnega praška – 1 vrečka vaniljevega sladkorja – 2 čž cimeta – ½ čž kardamoma – 400 ml mleka Sestavine za preliv: – 250 g čokolade po...
by Urška Šobak | Sep 15, 2022
Sestavine: bučke kis sol poper kurkuma Bučke olupimo, jih očistimo semen in narežemo na kocke velikosti pribl. 2 x 2 cm. Kozarce za vlaganje temeljito očistimo in jih napolnimo z narezanimi bučkami. V večjem loncu do vretja segrejemo mešanico kisa in vode. Mešanico...
Nedavni komentarji