by Urška Šobak | Jun 5, 2025
Tokrat smo obiskali Brkine, natančneje vas Misliče, kjer nas je v svoj dom in kuhinjo povabila nonna Cvetka Mezgec. V prijetnem, domačem ritmu nam je pokazala, kako pripravi njoke – tiste prave, mehke in preprosto božanske, ki se kar stopijo v ustih. Njen način dela,...
by Urška Šobak | Jun 5, 2025
V tem videu babica Jožica z veliko mero potrpežljivosti in natančnosti predstavi, kako se loti priprave domačih krvavic – na način, ki se je pri njih v družini ohranil skozi generacije. Postopek, ki danes marsikomu deluje zamudno ali celo zapleteno, je bil nekoč nekaj...
by Urška Šobak | Nov 13, 2024
NOV RECEPT ZA PRAZNIČNO MIZO Danes deli z nami svoj odličen recept za domačo pašteto g. Oskar Neuvirt, ki je živa zakladnica starih receptov, zgodb in toplih spominov na stare čase.Njegovo domačo pašteto sem samo enkrat poskusila in bila takoj navdušena. Recept je...
by Urška Šobak | Feb 4, 2024
Sestavine: 1 kg moke ( bela pirina, gladka pšenična ) 10 g soli 2 JŽ sladkorja 1 zvrhana žlička vinskega kamna ali pecilnega praška 2 rumenjaka ali 2 veliki žlici mletega lanu namočenega v vodi 2 JŽ kisle smetane ali veganskega jogurta 2 JŽ slivovke ali ruma 2 JŽ...
by Urška Šobak | Feb 10, 2023
Sestavine: 400 ml toplega mleka 1 žlica sladkorja 30 g svežega kvasa 500 g moke 50 g sladkorja 50 g v rumu namočenih rozin 2 ščepca soli 3 rumenjaki Postopek: Toplo mleko, sladkor in kvas zmešamo v manjši posodici in pustimo na pultu 10 minut, da se naredi kvasec. Ko...
Nedavni komentarji