Novi časi, novi koraki

Babi
9. Maj 2020

Letošnje leto si bomo zapomnili po mnogih stvareh…


Veliko premikov se je zgodilo in veliko se jih še bo, mnogo ustaljenih prepričanj je padlo in mnoga še bodo . Veliko con udobja je ostalo praznih, saj je ljudi pognalo na noge in v nove izzive. Nismo imeli kaj dosti izbire.

Če želimo iti po poti naprej, moramo delati korake, pa če so še tako majhni. In mi smo si že dolgo želeli stopiti na novo pot … Vendar nismo znali izskočiti iz vsakodnevnega ritma, katerega kolesje se je vrtelo vedno hitreje.


Zato se je svet ustavil samo za nas in nam ponudil umirjen pogled na vse v naši bližini. Dobili smo dragoceno priložnost, da pogledamo, kaj je pomembno in kaj ne, kaj nam razveseljuje srce in kaj ga žalostnega stiska v kot.

Tako se je pokazala tudi priložnost, da preizkusim vse recepte, ki so že dolgo čakali na pomečkanih listkih, papirnatih servietah, pozabljenih mailih in na zadnji strani pecilnih praškov …


Veselje je bilo veliko in zadovoljstvo, da končno spravljam v življenje nekaj, kar je tako dolgo pozabljeno čakalo, je bilo žareče.

Ob vsem tem je sredi našega doma pristalo darilo, ki ga nihče ni pričakoval: družinska sreča in povezanost, ko v miru poješ skupni obrok in ob tem sproščeno klepetaš. Spet smo se spoznali in globoko povezali ob družinski mizi. Vse jedi so teknile in prijale našim trebuščkom, ker so bile skuhane v sproščenosti, dobri volji in varnem, toplem zavetju družine.


Hrana nas povezuje …