babine recepture
Omamne vonjave
ČEBULNI KRUH
Sestavine:
500 g moke tip 500
325 g vode
100 g droži
10 g soli
50 g suho pražene čebule
Postopek:
Zmešamo moko in vodo. Mešamo toliko časa, da se moka in voda povežeta in ni suha moka nikjer več vidna. Pustimo počivati 20 minut – 2 uri. Po počitku dodamo doži in sol in gnetemo v mešalniku 5 minut na srednji hitrosti. Po petih minutah dodamo čebulo in gnetemo še 5 minut. Če gnetemo kruh ročno, dodamo čebulo pri zadnji seriji gnetenja.
Pokrijemo in pustimo vzhajati 5-6 ur. Ko je testo dovolj vzhajano, ga oblikujemo v hlebček in damo v košarico, kjer pokrit vzhaja približno 45 minut. Medtem segrejemo pečico na najvišjo temperaturo, ki je možna na naši pečici.
Ko je hlebček dovolj vzhajan, ga prestavimo na pekač in zarežemo z britvico.Damo v pečico ( čisto na spodnjo rešetko ) in pečemo 38-40 minut na 210 stopinj Celzija.
Nasvet:
Zaklenite vrata, ker bo vonj sveže pečenega čebulnega kruha privabil sosede, da vstopijo ne da bi pozvonili.