babine recepture

MIŠKE

Sestavine:

  • 240 g pšenične moke tip 500
  • 1/2 ( 8 g ) vrečke pecilnega praška / vinskega kamna
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 navadni jogurt
  • 2 ščepca soli
  • 1 čajna žlička ruma

Postopek:

Vse sestavine temeljito premešamo. Olje segrejemo do temperature 160 – 170 stopinj Celzija. Z žličko zajemamo testo in ga potopimo v vroče olje. Pri tem si pomagamo z drugo žlico, da prestavimo testo z žlice v olje. Ocvrte miške odlagamo na sito ali na papirnate brisačke. Preden postrežemo, posujemo s sladkorjem v prahu ali z mešanico sladkorja v prahu in cimeta.

Pa še nekaj: zelo enostavno lahko pripravimo brezglutenske, nemlečne, miške brez sladkorja . Namesto pšenične moke damo riževo, namesto sladkorja eritritol in namesto navadnega jogurta dodamo kokosov jogurt in 1 dcl rastlinskega mleka po izbiri.

Pa še nekaj 2.: če se vam slučajno zgodi, da vam žlička s testom pade v olje, jo pač ocvrite 🙂