babine recepture
MIŠKE
Sestavine:
- 240 g pšenične moke tip 500
- 1/2 ( 8 g ) vrečke pecilnega praška / vinskega kamna
- 2 žlici sladkorja
- 2 jajci
- 1 navadni jogurt
- 2 ščepca soli
- 1 čajna žlička ruma
Postopek:
Vse sestavine temeljito premešamo. Olje segrejemo do temperature 160 – 170 stopinj Celzija. Z žličko zajemamo testo in ga potopimo v vroče olje. Pri tem si pomagamo z drugo žlico, da prestavimo testo z žlice v olje. Ocvrte miške odlagamo na sito ali na papirnate brisačke. Preden postrežemo, posujemo s sladkorjem v prahu ali z mešanico sladkorja v prahu in cimeta.
Pa še nekaj: zelo enostavno lahko pripravimo brezglutenske, nemlečne, miške brez sladkorja . Namesto pšenične moke damo riževo, namesto sladkorja eritritol in namesto navadnega jogurta dodamo kokosov jogurt in 1 dcl rastlinskega mleka po izbiri.
Pa še nekaj 2.: če se vam slučajno zgodi, da vam žlička s testom pade v olje, jo pač ocvrite 🙂