babine recepture
Kuhan jabolčni štrukelj
KUHAN JABOLČNI ŠTRUKELJ
Sestavine:
vlečeno testo iz 1 kg moke
2 jajci
2 jedilni žlici sončničnega olja
8 žlic smetane
drobtine ali pšenični zdrob
5 jabolk
pest sladkorja
Za posip:
sladkor v prahu, cimet
Postopek:
Spočito vlečeno testo razvlečemo in namažemo z mešanico smetane, olja in jajc. Potrosimo z drobtinami ali s pšeničnim zdrobom, na to pa damo jabolka, narezana na kocke, malo sladkorja in cimeta.
Zvijemo in zavijemo v prt ali krpo, povežemo z vrvico in damo kuhati v slano vrelo vodo. Kuhamo pol ure.
Ko je štrukelj kuhan, ga odvijemo in narežemo na poljubno debele kose. Zabelimo s praženimi drobtinami in posujemo s sladkorjem in cimetom.