babine recepture

Jesenski narastek

JESENSKI NARASTEK

Sestavine:

3 žemlje
½ l mleka
20 g moke
120 g sladkorja
½ kg jabolk
½ kg sliv
2 jajci
limonina lupina
vanilja

Postopek:

Žemlje narežemo na kocke. Jabolka narežemo na lističe, slive izkoščičimo in prerežemo na polovice.
Pekač obložimo s peki papirjem ali namažemo z maslom in potrosimo z drobtinami.
Dno pekača obložimo z nakockanimi žemljami, na to zložimo jabolka in slive. Potresemo z nekaj sladkorja, preostali sladkor pa zmešamo z jajci, moko, mlekom, limonino lupino in vaniljo. Dobro premešamo, da dobimo gosto kremo, ki jo polijemo čez sadje. Potrosimo z drobtinami in koščki masla.
Pečemo pribl. 30 minut na 180 stopinj.

Še toplega damo na mizo, za katero že sedijo lačni trebuščki.