babine recepture

V juhi pomlad

POMLADANSKA JUHA

Sestavine:

koprive
regrat
peteršilj
1 manjša čebula
korenje
mladi grah
mladi krompirček
sol, poper
olje ( sončnično, olivno… )
po želji kisla smetana

Postopek:

Koprive in regrat dobro očistimo, umijemo in narežemo na trakce ali manjše kose.
Peteršilj na drobno nasekljamo. Korenje očistimo in narežemo na kolobarje ali majhne kose. Mladi krompirček dobro zdrgnemo, da odstranimo večji del kožice in ga narežemo na kocke.
Čebulo olupimo in narežemo na majhne kose.
Na vročem olju prepražimo čebulo in peteršilj, ampak samo toliko, da čebula postekleni in začne rahlo rjaveti. Če čebulo preveč zapečemo, bo pustila grenak okus.
Takoj dodamo zelenjavo s travnika, dobro premešamo in zalijemo z vodo. Solimo in popramo po okusu in kuhamo do mehkega pribl. 20 minut, nato pa s paličnim mešalnikom kar v loncu spasiramo.
Dodamo korenje, grah, krompirček in zalijemo z vodo.
Kuhamo do mehkega.
Na koncu lahko dodamo žličko kisle smetane.
Poskusite kdaj ovčjo kislo smetano – juhi bo dodala še zadnjo piko na i.