babine recepture

GORČIČNI KROMPIR

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g krompirja -kuhanega, olupljenega in narezanega na rezine
  • olje po izbiri ali mast
  • 1 manjša čebula ali polovica velike čebule
  • 2 zvrhani jedilni žlici gorčice
  • 1 žlica moke
  • sol, poper
  • 1 žlica kisa

 

Postopek:

Čebulo na drobno nasekljamo, nato pa jo na maščobi prepražimo do rumene barve in dodamo moko. Mešamo do rumene barve, dodamo gorčico, poper in sol ter zalijemo z vodo ali jušno osnovo. Dobro premešamo in med stalnim rahlim mešanjem počakamo, da zavre. Dodamo kis in premešamo, nato pa dodamo krompir in z občutkom premešamo, da se omaka in krompir lepo povežeta.

Gorčični krompir se lepo poda k solati iz svežih paradižnikov in bazilike z našega vrta. Lahko pa v solato dodamo še 2 pesti zdrobljene skute in tako zadovoljimo potrebam našega telesa po beljakovinah v kosilu.