babine recepture

Domači mlinci, ki se topijo v ustih

Po receptu babice Jožice…

Sestavine:

  • 500 g moke tip 500
  • 350 g vode
  • 20 g soli

Sestavine za končno obdelavo mlincev:

  • sol
  • vrela voda
  • vroča maščoba: raztopljeno maslo ali maščoba od piščančje ali gosje pečenke

 

Postopek:

Vse sestavine premešamo, oblikujemo v 8 kroglic, pomokamo in pokrijemo s plastično folijo za 20-30 minut.

Pečico segrejemo na 230 stopinj Celzija.

Po počitku razvaljamo kroglice in jih nato še ročno raztegnemo, da dobimo tanko razvaljano testo. Testo položimo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo do svetlo rjave barve 4 minute.

Mlinci morajo biti krhki in tanki.

Ohladimo in shranimo v papirnato vrečko ali kartonsko škatlo.

Priprava mlincev za kosilo / večerjo:

Mlince nalomimo na kose, prelijemo s slano vrelo vodo in takoj odcedimo. Takoj zatem jih prelijemo z vročo maščobo in dobro premešamo. Takoj serviramo.