babine recepture
Domači mlinci, ki se topijo v ustih
Po receptu babice Jožice…
Sestavine:
- 500 g moke tip 500
- 350 g vode
- 20 g soli
Sestavine za končno obdelavo mlincev:
- sol
- vrela voda
- vroča maščoba: raztopljeno maslo ali maščoba od piščančje ali gosje pečenke
Postopek:
Vse sestavine premešamo, oblikujemo v 8 kroglic, pomokamo in pokrijemo s plastično folijo za 20-30 minut.
Pečico segrejemo na 230 stopinj Celzija.
Po počitku razvaljamo kroglice in jih nato še ročno raztegnemo, da dobimo tanko razvaljano testo. Testo položimo na pekač, obložen s peki papirjem in pečemo do svetlo rjave barve 4 minute.
Mlinci morajo biti krhki in tanki.
Ohladimo in shranimo v papirnato vrečko ali kartonsko škatlo.
Priprava mlincev za kosilo / večerjo:
Mlince nalomimo na kose, prelijemo s slano vrelo vodo in takoj odcedimo. Takoj zatem jih prelijemo z vročo maščobo in dobro premešamo. Takoj serviramo.