35€
DDV vključen

O knjigi

Kako je knjiga nastajala

Ste se kdaj spomnili jedi iz otroštva, ki vam jo je pripravljala babica, zdaj pa si želite, da bi jo znali pripraviti v svoji kuhinji?

Leta 2017 se je Urška Šobak podala na pot spominov na okuse svojega otroštva in zakorakala globoko v raziskovanje lokalnega kulinaričnega izročila.

Skozi leta se je njena zakladnica koristnih, okusnih in presenetljivih receptov napolnila do te mere, da je sproti preizkušala velik del vsega zbranega in ji ni ostalo drugega, kot da vse to bogastvo prelije v knjigo.

Dragoceno znanje naših prednikov tako ne bo izginilo v pozabo.

O vsebini knjige

Knjiga vsebuje 132 receptov za jedi, ki so bile redno prisotne v kuhinjah naših babic. Recepti so preizkušeni in čakajo na nove pustolovščine v vaši kuhinji. Večji del receptov je opremljen s fotografijami, ki dajejo ustvarjalcu v kuhinji osnovno usmeritev, kako naj bi neka jed izgledala.

Knjiga je razdeljena na 5 poglavij: Nekaj za prigrizniti, Juhe, Glavne jedi in priloge, Sladice, Iz babičine skrinje znanja.

Predstavitev knjige

Knjiga je prvič ugledala luč sveta 10.10.2023 ob 18. uri v Scherbaumovem salonu v Muzeju narodne osvoboditve, Maribor.