Deviški mediteran

Deviški mediteran

KRUH Z OLIVNIM OLJEM IZ MODELA Sestavine: 500 g moke tip 500 330 g vode 100 g droži 10 g soli 25 g olivnega olja 25 g sladkorja + 20 g vode Postopek: Moko in vodo ( 330 g ) temeljito pregnetemo in pustimo počivati 20 minut ( lahko največ do dve uri ). Zmešamo sladkor...
Omamne vonjave

Omamne vonjave

ČEBULNI KRUH Sestavine: 500 g moke tip 500 325 g vode 100 g droži 10 g soli 50 g suho pražene čebule Postopek: Zmešamo moko in vodo. Mešamo toliko časa, da se moka in voda povežeta in ni suha moka nikjer več vidna. Pustimo počivati 20 minut – 2 uri. Po počitku dodamo...
Pregrešnoslastne preste!

Pregrešnoslastne preste!

DOMAČE PREGREŠNOSLASTNE PRESTE Sestavine: 700 g moke 350 g vode 140 g droži 14 g soli 25 g ječmenovega sladu ali medu Za kuhanje: 4 l vode 40 g sode bikarbone Postopek: Zmešamo moko in vodo. Mešamo tako dolgo, dokler nikjer v našem testu ne vidimo več suhe moke. Vsa...
Champs Elysées

Champs Elysées

DOMAČA BAGETA SESTAVINE: 500 g moke 350 g vode 100 g droži 10 g soli 15 g ječmenovega sladu ali medu POSTOPEK: Zmešamo moko in vodo ter dobro pregnetemo. Ko nikjer več ne vidimo suhe moke, pustimo počivati 20 min do 2 uri. Po počitku dodamo droži in sol. Gnetemo 10...
Moj prvi kruhek

Moj prvi kruhek

Sestavine: 500 g gladke moke tip 500 320 g vode 10 g soli 100 g domačega kvasa / droži 1. Najprej zmešaš moko in vodo. Premešaš toliko, da se moka in voda povežeta. Pustiš počivati od 20 minut do 2 ur. V tem času poteka avtoliza. Avtoliza = encimi v moki, ki pride v...